Lucrarile dentarea realizate folosind tehnologiile CAD/CAM sunt lucrari dentare construite in timp record. Sistemul CAD/CAM reprezinta cel mai avansat sistem de fabricare a lucrarilor de laborator dentar prin digitalizarea majoritatii etapelor pe care le implica o astfel de lucrare, de la amprentat, slefuit, pana la cimentare.

Cum functioneaza?

CEREC Scanner Intraoral

  • Amprenta digitala a dintilor este luata cu ajutorul unui scanner intraoral, care inregistreaza o serie de imagini din cavitatea bucala, ce sunt transmise apoi unui computer si transformate intr-o amprenta digitala.
  • Model Pe baza amprentei digitale, se poate concepe un model al viitoarei lucrari, oferindu-i pacientului ocazia sa vada cum ar putea arata lucrarea finala.
  • Productie. Apoi, amprenta este trimisa catre laboratorul digitalizat de tehnica dentara, unde tehnologia moderna si precizia tehnicienilor dentari ofera un produs similar dintelui natural, in mai putin de 24 de ore.

Calitatea unei lucrari realizate in laboratorul coordonat de specialisti de tehnica dentara poate fi cu greu egalata ca estetica, finete sau rezistenta de un alt sistem de lucru similar in cabinet.

Sirona inLAB

In clinica OfficeDent dispunem de propriul laborator digitalizat de tehnica dentara in care folosim sistemul CAD-CAM Cerec care poate crea un produs cu un aspect natural si foarte bine adaptat dorintelor si fizionomiei pacientului intr-un interval de timp foarte scurt.