Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Chirurgie OMF

Intervențiile asupra oaselor maxilare se realizează după o evaluare multidisciplinară, medicul ortodont lucrând îndeaproape cu medicul chirurg OMF.

Cea mai frecventă intervenţie chirurgicală întâlnită în stomatologie este extracţia dentară. Când un dinte este distrus şi nu mai poate fi refăcut sau există complicaţii la nivelul radacinii dentare – complicatii periapicale - atunci dintele trebuie extras. Dintele extras se poate înlocui cu un implant dentar sau cu o punte dentară.

Atunci cand oasele maxilare nu se intalnesc corect, producand o ocluzie defectuoasa, este nevoie de chirurgie ortognatica. Chirurgia ortognatica repozitioneaza oasele fetei intr-un optim echilibru si imbunatateste fizionomia. Scopul chirurgiei ortognatice este de a corecta structura faciala, reconstruind o ocluzie corecta si dand o functionalitate optima dintilor.

Articulatia temporo-mandibulara conecteaza maxilarul inferior (mandibula) de osul temporal al craniului, fiind atasata de fiecare parte a fetei, imediat sub ureche. Aceasta articulatie este flexibila permitand maxilarului sa se miste de sus in jos, in fiecare parte si facilitand procese ca vorbit, mestecat si chiar cascat. Muschii atasati in jurul articulatiei temporo-mandibulare controleaza pozitia si miscarea maxilarului

Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie