Extractie molar minte

Cea mai frecventă intervenţie chirurgicală întâlnită în stomatologie este extracţia dentară. Când un dinte este distrus şi nu mai poate fi refăcut sau există complicaţii la nivelul radacinii dentare – complicatii periapicale - atunci dintele trebuie extras. Dintele extras se poate înlocui cu un implant dentar sau cu o punte dentară.

Citeste mai departe ...
Chirurgie ortognata

Atunci cand oasele maxilare nu se intalnesc corect, producand o ocluzie defectuoasa, este nevoie de chirurgie ortognatica. Chirurgia ortognatica repozitioneaza oasele fetei intr-un optim echilibru si imbunatateste fizionomia. Scopul chirurgiei ortognatice este de a corecta structura faciala, reconstruind o ocluzie corecta si dand o functionalitate optima dintilor.

Citeste mai departe ...
Sinus lift deschis

Sinus-lifting este o interventie chirurgicala care vizeaza imbunatatirea conditiilor pentru aplicarea implanturilor dentare la atrofia osoasa a maxilarului superior.

Citeste mai departe ...
Artroscopie

Articulatia temporo-mandibulara conecteaza maxilarul inferior (mandibula) de osul temporal al craniului, fiind atasata de fiecare parte a fetei, imediat sub ureche. Aceasta articulatie este flexibila permitand maxilarului sa se miste de sus in jos, in fiecare parte si facilitand procese ca vorbit, mestecat si chiar cascat. Muschii atasati in jurul articulatiei temporo-mandibulare controleaza pozitia si miscarea maxilarului

Citeste mai departe ...