implant dentar sinus lift

Sinusul maxilar este o cavitate in interiorul osului maxilar, plina cu aer si care comunica cu cavitatea nazala si celelalte sinusuri (frontal, sfenoid, etmoid). Aceasta cavitate este de cela mai multe ori in relatie de vecinatatea directa cu radacinile molarilor si ale premolarilor. Cand acesti dinti sunt extrasi, osul alveolar in care au fost implantati se resoarbe printr-un proces normal fiziologic, datorat partial lipsei de stimulare a osului (prin intermediul radacinilor dintilor, osul primeste forte fiziologice ce-i stimuleaza troficitatea) si partial presiunii exercitate de aerul aflat in cavitatile sinusale.

Datorita acestei resorbtii de cele mai multe ori cantitatea de os este insuficinta pentru inserarea corecta a unui implant dentar. Pentru a aprecia corect cantitatea de os sunt necesare investigatii de baza precum radiografia panoramica ce ofera o imagine de ansamblu si CT-ul pentru o imagine mult mai detaliata a structurii si densitatii osoase.

Procedura de sinus lifting implica ridicarea mucoasei ce tapeteaza sinusul si inserarea de os artificial sau natural pentru a mari oferta osoasa pentru implantul dentar cu cativa milimetri.

Dupa operatia de sinus lifting fara inserare de implant dentar se asteapta o perioada de minim 6-9 luni pana se va putea insera implantul dentar.