albirea dentara

Albirea danturii realizata in cabinetul stomatologic este cea mai eficienta, rapida si sigura metoda de curatare a petelor nedorite. In cazul procedurii de albire dentara, produsul de albire se aplica direct pe dinti si este “activat” cu o sursa lumina sau laser care accelereaza efectul de albire. Rezutatele se pot observa in maximum 60 de minute de la efectuarea tratamentului.

Cat timp dureaza efectele albirii dentare?

Albirea dintilor nu este o procedura permanenta. Pentru persoanele care isi "expun" dintii fumatului excesiv sau atacului unor alimente sau bauturi ce cauzeaza pete (precum Coca-Cola, Pepsi, cafea), rezultatele incep sa paleasca in aproximativ 6-9 luni dupa tratamentul de albire dentara.

In cazul celor care se feresc de acesti dusmani ai danturii, albirea dintilor poate fi pastrata timp de 12-18 luni. Gradul de albire variaza, in mod evident, de la individ la individ - fiind conditionat de factori ca starea danturii, natura petei, tipul de sistem folosit la albire si timpul in care acest sistem a actionat.

Avantajele albirii dentare efectuate in cabinetul stomatologic:

  • Puterea agentului de albire: produsele folosite au o concentratie mai mare de peroxid de hidrogen fata de produsele alternative
  • Masuri de protectie: medicul aplica pe dinti si pe gingii un gel special sau un "scut" protectiv, pentru a feri cavitatea bucala de efectele albirii. De asemenea, gelurile date de medic pentru acasa sunt testate si respecta anumite norme de protectie.
  • Procesul de albire dentara este supervizat iar medicul alege metoda adecvata de albire a dintilor in functie de cauzele ingalbenirii

Riscuri asociate cu albirea dintilor

Efectele negative cel mai des intalnite sunt cresterea sensibilitatii dentare si aparitia unor mici iritatii ale gingiei, prima fiind intalnita in primele etape ale tratamentului. Ambele efecte neplacute dispar, de obicei, dupa 1-3 zile de la finalizarea acestuia.