proteza dentara implante

Proteza dentara totala se recomanda atunci cand nu mai exista nici un dinte, insa azi, implantele dentare permit realizarea unei lucrari fixe care nu necesita îndepartare periodica si care asigura un confort sporit pacientului. Acest tip special de proteza dentara sprijinita pe implanturi se numeste overdenture. In acest caz suprasolicitarea implanturilor dentare le scade speranta de viata.

Stabilizarea protezei dentare prin intermediul implanturilor dentare este o tehnica cu rezultate spectaculoase, din ce în ce mai raspândita. Imediat dupa interventia de inserare a implanturilor dentare se procedeaza la adaptarea protezei pe care o aveti deja la cele doua-patru implanturi pentru un maxim de functionalitate în perioada de vindecare.

Dupa cateva luni perioada de vindecare pâna când osul se sudeaza în jurul implantului se poate alege solutia de proteza dentara sustinuta pe impanturile dentare dorita.

Variante proteza pe implant

Tip proteza Mobilitate Implanturi necesare Sistem de prindere
Proteza fixa Proteza se fixeaza permanent pe implanturile existente. Numai medicul stomatolog va putea scoate proteza. Numarul implanturilor difera de la caz la caz. Proteza este prevazuta cu un set de orificii care corespund capetelor implanturilor. Aceste orificii sunt destinate introducerii suruburilor de prindere si urmeaza sa fie obturate dupa atasarea protezei pe implanturi.
Proteza mobila Cu toate ca proteza este sustinuta foarte ferm pe implanturile existente, pacientul o poate scoate (de exemplu pentru curatare). Implanturile sunt atașate de un cadru (o bara) care urmeaza sa sustina proteza. Proteza va fi fixata pe implanturi printr-un sistem click sau snap.
Stabilizarea protezei Pacientul poate scoate ușor proteza. Este necesar un numar redus de implanturi dentare (de exemplu doua). Proteza este sustinuta de gingie și de bonturile implanturilor.