Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Implantul dentar

Este cea mai buna solutie pentru a inlocui un dinte lipsa sau unul care nu mai poate fi salvat. Afla detalii de la medicul specialist.

proteza-mini-implanturi-2

Studiile au aratat ca mai mult de 70% din protezele dentare totale si partiale devin inadecvate in timp – nu se adapteaza corespunzator – si reduc considerabil calitatea vietii. De cele mai multe ori aceasta involutie nu este cauzata de proteza dentara ci de resorbtia osoasa si a de schimbarile suferite la nivelul gingiilor.

In special in cazul persoanelor in varsta, datorita edentatiei indelungate, creasta dentara osoasa se ingusteaza ceea ce face imposibil un tratament cu implant dentar. In plus, starea generala a acestor pacienti nu permite tratarea chirugicala. O solutie optima in aceste cazuri este proteza dentara sustinuta de mini implanturi dentare.

Mini implanturile dentare, sunt implanturi dentare cu diametru redus care permit o plasare minimal invaziva. In general, pentru fixarea unei proteze dentare, este indicata inserarea a minim 4 mini-implanturi dentare in maxilar. Spre deosebire de implanturile dentare standard, mini implanturile dentare permit, de cele mai multe ori, incarcarea protetica imediata.

Un mini implant dentar are forma unei tije de titan subtire cu un dispozitiv de sprijinire care poate fi incorporat intr-o proteza. Capul protezei dentare arata ca o minge, iar dispozitivul de sprijin este din cauciuc, are aspectului unui inel si se comporta ca o alveola. Acest inel tine fix proteza dentara fara a rupe partea superioara a implantului. Mini implantul dentar are marimea unei scobitori.

Avantajele mini implanturilor dentare

  • ofera stabilitate protezelor dentare pentru ca pacientul sa poata manca si vorbi mai usor
  • nu necesita mai mult de doua programari la medicul dentist
  • proteza veche poate fi modificata si adaptata, astfel incat sa se potriveasca perfect cu aceste implante dentare
  • pentru a permite igienizarea, protezele pot fi indepartate cu usurinta
  • Fără substanțe adezive si rezultate de lungă durată

Astfel, la sfarsitul tratamentului, pacientul fericit va putea sa manace, sa vorbeasca si sa se bucure de viata fara a trai inhibitiile date de instabilitatea protezei dentare!

Cu o ingrijire optima acasa si controale periodice, mini implanturile dentare si proteza dentara stabilizata de acestea pot oferi un zambet natural.


Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie