Mini-implantul dentar ortodontic ofera avantajul biomecanic al unui ancoraj ferm si, In acelasi timp, al unui tratament ortodontic mai eficient, cu mai putine elemente auxiliare incorporate In aparatul dentar. Mini-implanturile pot fi asociate tuturor tipurilor de sisteme de aparate ortodontice.

mini-implant-ortodontic-2

Procedura de inserare este una foarte simpla si consta In anestezie locala, urmata de inserarea mini-implantului. Toata procedura dureaza 10 minute dupa instalarea anesteziei. Mini-implanturile se pozitioneaza Intre radacinile dentare, singura parte vizibila fiind capul acestuia ce serveste ca punct de ancorare pentru transmiterea fortelor care vor deplasa dintii In pozitia corecta. Inainte de implantare, ortodontul trebuie sa identifice locul optim pentru implant.

In comparatie cu implantul dentar folosit pentru Inlocuirea dintilor absenti, mini-implantul ortodontic are mai putine limitari anatomice iar procedura de inserare si Indepartare este mult mai simpla. Daca implantul dentar clasic, utilizat in scop protetic, are nevoie de o perioada mai lunga de osteointegrare, mini implantul ortodontic este folosit ca mijloc temporar de ancoraj si nu necesita un timp indelungat de stabilizare in os. Mini implantul dentar ortodontic este realizat fie din titan pur (99%) sau din aliaje de titan (90%).