Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Implantul dentar

Este cea mai buna solutie pentru a inlocui un dinte lipsa sau unul care nu mai poate fi salvat. Afla detalii de la medicul specialist.

implant dentar grefa osoasa

Daca osul unde se decide plasarea implantului nu prezinta o inaltime sau o grosime minim necesara se recurge la plasarea unei grefe de os.

Cauzele pentru care osul maxilar sau mandibular nu prezinta o masa suficienta de tesut osos pot fi multiple.

Cauzele pierderii osoase

  • parodontoza – afectarea tesuturilor de sustinere a dintilor pe arcade (tesuturi parodontale) duce in timp la resorbia osului
  • pierderea dintilor naturali – pierderea dintilor naturali si neinlocuirea lor prin mijloace protetice sau implant dentare, cauzeaza in timp reducerea tesutului osos
  • trauma ocluzala – contactele dintre dintii superiori si inferiori la muscatura pot dezvolta forte excesive care pun presiune pe tesuturile de sustinere a dintilor, si implicit asupra osului; cu timpul, aceste contacte imperfecte provoaca pierdere de tesut osos
  • factori congenitali – exista persoane care prezinta din nastere o masa de tesut osos mai redusa

Procedura de plasare a unei grefe de os se realizeaza, de regula, in cursul operatiei chirurgicale de introducere a implantelui dentar sau ca manopera de sine statatoare.

Dupa indepartarea gingiei si expunerea osului, se introduce grefa de os si uneori daca volumul restant al osului este suficient , putem introduce si implantul dentar. Grefa osoasa este ulterior acoperita de o membrana speciala care o va mentine in loc.

La final, gingia este repozitionata si suturata. Este esential sa nu existe presiuni generate de lucrarile protetice care sa mobilizeze grefa in perioada de vindecare.


Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie