tratament canal

Simptomele care apar si care indica necesitatea unui tratament de canal sint sensibilitatea dintelui in cazul consumului de alimente prea reci sau fierbinti, durere in cazul in care mestecam pe dintele respectiv, coloratia dintelui sau durere constanta.

Devitalizarea unui dinte ( scoaterea nervului ) este considerata singura manevra " oarba " din cadrul terapiei stomatologice, ca urmare, presupune o deosebita atentie si indeminare din partea stomatologului. Manevrele din endodontie sunt: curatarea canalelor radiculare, prepararea si conformarea mecanica a acestora si sterilizarea si obturarea.

Tratamentul de canal impiedica extinderea infectiei la dintii invecinati si impiedica distrugerea dintelui unde a aparut infectia. In functie de numarul de dinti care urmeaza a fi tratati, tratamentul de canal se poate efectua in una sau mai multe sedinte. Dupa eliminarea nervului canalele vor fi obturate ( sigilate ), iar dintele va fi salvat. Poate sa apara in timp o colorare a dintelui in urma acestui tratament dar se poate corecta prin albire, fatetare sau prin coronare.

Salvarea dintelui mentine spatiul, impiedica miscarea celorlalti dinti si elimina necesitatea unei punti sau a unui implant si a unei coroane. Desi aparent este mai scump, in realitate este un tratament mult mai eficient din punct de vedere al costului.