Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Tratamentul de canal

Tratamentul endodontic consta in devitalizarea unui dinte (adica scoaterea “nervului”) si obturația de canal sau obturație radiculară

obturatie canal

In urma unui tratament de canal corect efectuat, viata dintelui pe arcada dentara se prelungeste. Evitati astfel in viitor extractia acestuia, iar apoi implantul dentar. Un tratament de calitate este dealtfel si mult mai ieftin decat un implant dentar.

Cele mai noi tehnologii de tratament endodontic implica utilizarea microscopului dentar, aparatura de preparare a canalelor cu tehnica rotativa, irigarea si curatarea canalelor cu laser si ultrasunete si obturarea 3D prin compactarea verticala la cald.

Pericolul pierderii dintelui nu dispare odată cu scoaterea nervului, de aceea este nevoie ca tratamentul endodontic să se continue cu dezinfectarea spațiului și umplerea lui cu un material perfect etanș, care sa nu permita pătrunderea bacteriilor. Cea mai folosită metodă actuală de obturare a canalelor radiculare este condensarea verticală la cald.

Prin compactarea verticala la cald se aplica o presiune suficient de mare încât se forțeaza gutaperca ramolită prin încălzire să pătrundă în tot sistemul endodontic de canale, chiar și în cele laterale și accesorii. Compactarea la cald este cea mai sigura metoda de obtinere a durabilitatii si garantiei obturatiilor radiculare 3D.


Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie