Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Parodontoza

Afectiune cronica a gingiei ce se manifesta la nivelul gingiei, ligamentelor si osului alveolar si poate duce la pierderea dintilor

gingivectomie

Gingivectomia reprezinta indepartarea unei portiuni a gingiei din jurul unuia sau mai multor dinti, respectiv corectarea formei si pozitiei gingiilor.

Gingivectomia este o interventie chirurgicala parodontala minora, prin care se excizeaza pungile parodontale supraosoase si tesutul gingival bolnav din jurul unuia sau mai multor dinti. In afara pacientilor cu afectiuni parodontale, gingivectomia mai este efectuata in scop estetic - hiperplazie gingivala, sau pentru a realiza o extractie sau o obturatie.

Ca procedura parodontala, gingivectomia se realizeaza dupa ce au fost incercate alte metode nechirurgicale de ameliorare a afectiunii si inainte ca boala sa avanseze pana in punctul de a pune in pericol ligamentele si suportul osos al dintilor. Gingivectomia se efectueaza sub anestezie locala si se realizeaza cate o jumatate de arcada (8 dinti) in timpul unei sedinte de aproximativ o ora.

Indicatii pentru gingivectomie

  • micsorarea pungilor parodontale supraosoase
  • in cazurile de hiperplazie gingivala
  • alungirea coroanei dentare in scop estetic

Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie