Indiferent de varsta, fiecare persoana este preocupata de aspectul din timpul tratamentului ortodontic.

Impactul estetic al purtarii unui aparat ortodontic este principala problema care declanseaza reticenta pacientilor care au nevoie de un tratament ortodontic. Tehnologiile moderne permit ca aparatele aplicate sa fie cat mai putin vizibile sau cat mai discrete.

Aparate ortodontice estetice

La Office Dent va oferim mai multe tipuri de aparate fizionomice:

Aparatele ortodontice invizibile se aplica in spatele dintilor, pe fetele linguale ale acestora si nu se vad absolut deloc. Au aceeasi functionalitate si durata de tratament ca cele obisnuite, doar ca nimeni nu stie ca le ai in gura. Sunt destinate cu predilectie artistilor sau persoanelor publice. Principalul dezavantaj il constituie pretul ridicat al acestui tratament.

Aparatele cu bracket-uri din safir sunt confectionate dintr-un cristal artificial, safir, cu efect cameleonic fiind foarte greu sesizabile pe suprafetele dintilor. Acestea au cel mai inalt grad fizionomic putand fi purtate si ca bijuterii. Nu absorb coloranti, pe suprafata lor nu se acumuleaza placa bacteriana si astfel nu isi modifica proprietatile invizibile in decursul tratamentului. Costurile acestui tratament sunt putin mai mari decat in cazul bracket-urilor ceramice dar mult mai mici decat in cazul tratamentului cu aparat lingual.

Aparatul ortodontic ceramic este fizionomic avand bracket-urile de culoarea dintilor care sunt mai putin vizibile de la departare.

Aparatul dentar metalic a fost primul aparat ortodontic inventat, el fiind chiar si la ora actuala o solutie aleasa de cei mai multi pacienti, datorita costului scazut, dar si a avantajelor terapeutice pe care le ofera.

Indiferent de varsta si exigentele fizionomice exista solutii pentru toti pacientii care au nevoie de tratament ortodontic, rezultatul unui zambet perfect si al unor dinti perfect sanatosi si aliniati putand fi obtinut fata nici un sacrificiu de imagine.

 

Aparate ortodontice mobile

Aparatul mobil este in general recomandat copiilor cand acestia se afla in perioada de crestere.

Aceste aparate nu sunt fixate pe dinti ele putand fi inlaturate de catre pacient insa timpul minim de purtare al acestora fiind de 16 ore pe zi.

Sunt folosite in general pentru a stimula crestera arcadelor facilitand alinierea dentara sau pentru corectarea unor mici malpozitionari. In functie de problemele existente, pot reprezenta singurul tratament, alteori doar imbunatatesc situatia clinica, reducand timpul de purtare al unui aparat fix.