Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Interventiile asistate de microscop sunt incet dar sigur tot mai des intalnite in cadrul clinicilor stomatologice din intreaga lume. Acum, pacientii din Ploiesti pot beneficia de avantajele procedurilor efectuate sub control microscopic si in cadrul clinicii stomatologice Office Dent.

Interventiile asistate de microscop sunt incet dar sigur tot mai des intalnite in cadrul clinicilor stomatologice din intreaga lume.

Acum, pacientii din Ploiesti pot beneficia de avantajele procedurilor efectuate sub control microscopic si in cadrul clinicii stomatologice Office Dent.

Dintii sunt structuri foarte mici si fine asemanatoare ochilor, urechilor sau nasului. Chirurgii ORL, chirurgii oftalmologi sau neurochirurgii opereaza de rutina cu ajutorul microscopului pentru a da operatiilor o cat mai mare precizie si acuratete. Aparitia microscopului in practica stomatologica a determinat o mai mare acuratete in predictibilitatea tratamentelor si in obtinerea unor rezultate de o functionalitate si estetica superioara pentru ca are 2 beneficii majore: luminare excelenta fara umbre si mariri de peste 25 de ori pentru ca nu poti trata ceea ce nu vezi!

Pentru medicul stomatolog, vizualizarea in detaliu a unui dinte sau a unui canal radicular imbunatateste calitatea actului medical iar in timpul tratamentului, pacientul poate urmari in timp real pe monitorul din cabinet procedura efectuata si are aceeasi imagine clara cu cea a medicului.

Tratamentele sub microscop sunt recomandate in anumite situatii:
  • Endodontie (ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratamentul de canal al dintilor). Datorita vizualizarii mult mai bune, tratamentele de canal sunt mult mai eficiente si proceduri mai complicate precum scoaterea acelor rupte de pe canal sau dintii care prezinta canale calcifiate sau canale accesorii pot fi tratati pentru ca microscopul ofera o marire importanta care ajuta la vizualizarea unor detalii care altfel ar fi imposibil de vazut cu ochiul liber.
  • Posibila evitare a unei extractii - retratamentul dintilor care au dezvoltat un granulom la nivelul radacinii este facut cu mult mai multa acuratete si in unele cazuri dintii pot fi salvati de la extractie.
  • Tratamentul cariilor dentare este mult mai eficient pentru ca microscopul, prin maririle pe care le ofera, asigura eliminarea cariei in totalitate si nu mai mult decat este necesar iar obturatiile(plombele) sunt mult mai bine adaptate nepermitand infiltratiile ulterioare.
  • Detartrajul dintilor facut sub control microscopic asigura o mai buna curatare a dintilor iar operatiile parodontale cu lambou (curatarea cu instrumente speciale a radacinii dintelui) au un rezultat mai bun pentru ca este indepartat tot tesutul afectat iar tesutul sanatos este pastrat integru intr-o masura mai mare.
  • Slefuirea dintilor pentru a fi acoperiti cu o coroana metalica sau ceramica este o procedura des intalnita in practica stomatologica. Daca este folosit microscopul atunci marginile care se slefuiesc sunt mult mai nete si mai precise permitand coroanei artificiale sa se adapteze mai bine si astfel se obtine o adaptare si o estetica superioara.

Pentru medici folosirea microscopului este un beneficiu pentru ca le imbunatateste pozitia in timpul lucrului, ii face sa se perfectioneze in permanenta pentru ca sunt necesare multe ore de cursuri pentru a beneficia la adevarata valoare de lucrul cu microscopul optic.


Vizualizeaza intreaga echipa medicala si cauta dupa specializare.

Vino la o consultatie pentru un plan de tratament personalizat!

Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie