Luni - Vineri - 9:00 - 20:00, Sambata - 9:00 - 14:00

Implanturile dentare sunt stâlpi sau cadre metalice pe care se sprijina dintii artificiali. Prin intervenţie chirurgicală implanturile sunt introduse sub gingie, în osul maxilar. 

 

La ce folosesc implanturile dentare?

Fiind fixate în osul maxilar, implanturile asigura un suport stabil pentru dinţii artificiali. Protezele şi punţile dentare montate pe implanturi nu vor aluneca şi nu vor migra – un factor deosebit de important pentru mâncat şi vorbit. In rolul de suport al protezelor, puntilor si coroanelor dentare, implanturile asigura o senzatie naturala comparabila cu cea a dintelui natural. 

Pentru unele persoane, punţile şi protezele obişnuite nu sunt deloc confortabile sau chiar imposibile, din cauza durerilor, a crestelor alveolare slăbite sau a reflexului de vomă. În plus, punţile dentare obişnuite trebuie ancorate de dinţii invecinati care trebuie pregatiti sau slefuiti. Astfel, un avantaj important al implanturilor este salvarea dintiilor invecinati. 

Implanturile se montează numai dacă gingiile şi osul permit acest lucru – trebuie să fie sănătoase si suficiente pentru a putea susţine implantul. După efectuarea implantului, trebuie mentinuta sănătatea acestor structuri. O igienă orală sănătoasă şi controalele dentare de rutină sunt esenţiale pentru durabilitatea implanturilor. 

Implantul este inserat pe cale chirurgicală direct în osul maxilar. După vindecarea ţesutului gingival din jurul acestuia, este necesară o nouă intervenţie chirurgicală pentru a ancora un stâlp (bont) de implantul original. În final, pe acest bont se ataşează dinte sau dinţii artificiali.

Cât rezistă implanturile dentare?

Implanturile rezistă în general 10-20 de ani, în funcţie de locul implantului şi de respectarea igienei orale şi a controalelor dentare de rutină de către pacient. Molarii fiind mai supuşi efortului şi uzurii, implanturile de molari nu durează atât de mult cât cele frontale.


Vizualizeaza intreaga echipa medicala si cauta dupa specializare.

Vino la o consultatie pentru un plan de tratament personalizat!

Ai o problema dentara?

Programeaza-te la o consultatie pentru a primi un plan de tratament complet
Vreau consultatie